O nama

Vrhunsko vukovarsko zadruga osnovana je u rujnu 2018. godine na inicijativu grada Vukovara kao zadruga koja okuplja male i velike proizvođače te obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja grada Vukovara i okolice s ciljem stvaranja prepoznatljivosti kvalitete i izvornosti proizvoda, olakšanog plasmana na tržište i distribucije. Također cilj je pomoći proizvođačima u razvoju novih proizvoda, stvaranju identiteta proizvoda kroz nova pakiranja i vizualni identitet proizvoda a kako bi proizvodi mogli dobiti oznaku kvalitete i izvornosti “Vrhunsko vukovarsko”.​

Misija i vizija

Savršen spoj kvalitete i tradicije, povezivanje proizvođača sa područja grada Vukovara i okolice sa ostatkom Hrvatske kroz projekt povezivanja zelene i plave Hrvatske samo je dio našega plana. Povezivanje proizvođača sa lokalnom zajednicom kroz samu ponudu proizvoda i razne projekte jedan je od najvažnijih koraka zadruge Vrhunsko vukovarsko. Cilj je da domaći proizvodi, okupljenih proizvođača na jednome mjestu, svojom kvalitetom pronađu put do stola potrošača.

Kako je nastao logo

Logo Vrhunsko vukovarsko zadruge nastao je kao kombinacija prednjeg uzorka  Vučedolske golubice i moćnog Dunava dok je boja inspirirana zlatnim poljima pšenice.