Advent u Vukovaru

S detaljnim programom Adventa javnost su upoznale zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić te pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

„Ove godine cijeli program Adventa u Vukovaru biti će upriličen na otvorenome prostoru Trga Republike Hrvatske, a započinje 6. prosinca  prigodnim kulturno-zabavnim programom u kojem će sudjelovati  Igor Delač, Mažoretkinje grada Vukovara, Vukovarski golubići, Martinius Cirkus i Konjogojska udruga potkova, a koji će biti uvod u doček sv. Nikole. Istodobno će se održati i otvorenje klizališta, na kojem će kao i prijašnjih godina klizanje i najam opreme za posjetitelje biti besplatan“, rekla je zamjenica gradonačelnika Mujkić.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić je naglasila kako u programu Adventa u Vukovaru sudjeluju gotovo sve ustanove u gradu.

U tih 11 dana koliko će se odvijati program na Adventskome trgu  predviđeno je 15 koncerata kako regionalnih bendova tako i većih imena. Bit će tu klapa Levanda, Ella koja će nas vratiti u ’90-e godine, TS Sremci, Allegro, Cecilija, Gelato sisters i brojni drugi izvođači.”

Sekulić je posebno naglasila kako će u središtu grada od 20. prosinca pa do 22. prosinca biti postavljene i Žive jaslice, a sve će to biti obogaćeno ugostiteljskom ponudom. Već tradicionalni Božićni sajam održat će se na Trgu Republike Hrvatske od 20. do 24. prosinca na kojem će svojom ponudom sudjelovati 16 izlagača. I ove godine malim Vukovarcima će biti podijeljeno oko 2.800 paketića, a Novu 2020. godinu Vukovar će dočekati uz Jacquesa Houdeka, koji će i 31. prosinca u 12:00 sati uz dječje vrtiće sudjelovati i u dočeku Nove godine za naše najmlađe sugrađane. Vrhunsko vukovarsko zadruga sudjeluje na ovogodišnjem Adventu, gdje će u svojoj “Vrhunsko vukovarsko” kućici prodavati proizvode lokalnih proizvođača – članova zadruge.