Predstvaljena zadruga Vrhunsko vukovarsko

Vrhunsko vukovarsko zadruga je koja okuplja male proizvođače s područja grada Vukovara s ciljem pronalaska novih prodajnih puteva i tržišta, osnovana je na inicijativu Grada Vukovara.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako mu je iznimno zadovoljstvo predstaviti ovaj projekt koji se priprema već više od 2 godine. „Cilj nam je predstaviti ono najbolje što Vukovar ima, ali jednako tako i proizvođačima s ovog područja pružiti mogućnost da se kroz ozbiljan pristup predstave na tržištu cijele Republike Hrvatske”, kazao je Penava.

Namjera je aktivirati postojeće gospodarstvenike, ali i sve potencijalne da se ozbiljno uključe u proizvodnjom autohtonih proizvoda, količinama i kvalitetom u mjeri da zadovolje potražnju za navedenim proizvodima koja i sada postoji, ponajprije u Dalmaciji.

Gradonačelnik je također istaknuo kako je u suradnji s prijateljskim Gradom Dubrovnikom, na inicijativu Grada Dubrovnika Vukovaru ustupljen poslovni prostor u samom srcu Dubrovnika preko zaklade Blaga djela, a koji će svoja vrata otvoriti u prvoj polovici 2019. godine te postati izdvojena poslovna jedinica Zadruge Vrhunsko vukovarsko što će uvelike doprinijeti dobrobiti vukovarskih gospodarstvenika.

Upravitelj Zadruge Vrhunsko vukovarsko Vedran Barić pojasnio je kako je zadruga utemeljena u rujnu ove godine i trenutno broji 15 članova te da okuplja proizvođače, meda, vina, sira, medenjaka, suvenira i sličnih prepoznatljivih proizvoda s vukovarskog područja.

„Zadruga će pomoći svojim članovima proizvođačima ne samo da se njihovi proizvodi probiju na hrvatskome tržištu, nego će im omogućiti i pomoć u marketinškim uslugama”, kazao je Barić te otkrio kako su proizvodi Vrhunsko vukovarsko već prisutni i na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu gdje Zadruga ima svoju kućicu na samom Trgu bana Josipa Jelačića.

U daljnjem radu i razvoju cilj je Zadruge pridonijeti uspješnijoj promociji Vukovara te poticanje razvoja postojećih gospodarskih subjekata s područja grada Vukovara.